Recepty

Losos s dusenou cuketou a bylinkami od 2. fázy

Cuketa 200 g, filet z lososa 200 g, soľ, strúčik cesnaku, čerstvé bylinky, lyžička olivového oleja, brokolica, žltá paprika.

Cuketu umyjeme, pokrájame a podusíme, ochutíme bylinkami a troškou soli, pokvapkáme olivovým olejom.

Na filet z lososa poukladáme plátky cesnaku, vložíme do rúry a pečieme do zlatista.

Servírujeme s listami zelených šalátov (pre 2. fázu), brokolicou varenou v pare a kúskom žltej papriky (od 3. fázy).

35 – 40 minút

Hovädzí plátok s dusenými fazuľkami a slaninou od 2. fázy

Zelené fazuľky (čerstvé alebo mrazené) 200 g, plátok chudého hovädzie mäsa (ideálne sviečková) 200 g, 2 plátky slaniny, lyžica bravčovej masti, soľ, čierne korenie.

Slaninu pokrájame, vložíme na panvicu a ľahko osmažíme, pridáme zelené fazuľky, osolíme, okoreníme a dusíme do mäkka. Na panvicu s rozohriatou masťou vložíme plátok mäsa (aby bolo krehké, min. 2 hod. ho necháme vopred odležať pri izbovej teplote) a podľa chuti restujeme z oboch strán 2-5 minút. Odoberieme z panvice, priklopíme

a necháme v teple dôjsť. Koreníme podľa chuti.

20 minút